donderdag 01 juli 2021

Dak gemeentewerf Roermond ondergaat volledige renovatie

Het dak van de gemeentewerf van gemeente Roermond was nodig aan vervanging toe. Daarom besloot de gemeente niet alleen het dak beter te isoleren maar ook direct te verduurzamen door er zonnepanelen op te laten leggen. Een mooi gezamenlijk project voor moeder- en dochterbedrijf Verkoelendak Nederland en Green Power zonnepanelen.

Dusdanig verouderd

Tijdens de jaarlijkse dakinspectie werd duidelijk dat het huidige dak van de gemeentewerf dusdanig verouderd was dat een volledige dakrenovatie het enige juiste antwoord bleek. Ook voldeed de isolatie niet aan de huidige eisen. Dat betekende dat het complete dak tot aan de stalen dakconstructie verwijderd moest worden. Vervolgens konden de vier platte daken opnieuw worden bedekt.

De keuze voor het nieuw te bekleden dak viel op PIR isolatie en een bitumineuze dakbedekking, zodat het dak er weer een tijd tegen kan en het geschikt is voor het plaatsen van de zonnepanelen. Tevens worden de polycarbonaat lichtstraten vernieuwd voor betere isolatiewaardes.

Minimale dagelijkse impact

Aangezien het een renovatieproject is en de panden gewoon in gebruik zijn, dienen de daken tijdens de renovatie waterdicht te blijven. De daken worden daarom gefaseerd gesloopt en dezelfde dag geïsoleerd en waterdicht gemaakt. Dit om de overlast voor de opdrachtgever zo minimaal mogelijk te houden.

Zonnepanelen

Overheidsprojecten als deze worden steeds vaker in samenwerkingsverband met Green Power zonnepanelen uitgevoerd. Waarom? Eén contactpersoon, gemakkelijk schakelen en daardoor minder gedoe en een relatief snelle levertijd. Zo is er begin mei gestart met de renovatie van de daken en worden er half juli circa 300 nieuwe zonnepanelen geplaatst.

Jaarlijkse inspectie van dak en zonnepanelen

Aansluitend aan de dakrenovatie en de plaatsing van de zonnepanelen wordt er een 5-jarig onderhoudscontract afgesloten. Dit houdt in dat de platte daken jaarlijks worden geïnspecteerd en gecontroleerd. De zonnepanelen worden visueel gecontroleerd en schoongemaakt en de omvormers visueel gecontroleerd en doorgemeten.

Meer weten?

Is het dak van je (bedrijfs)pand ook aan renovatie toe? Wil je meer weten over totale dakrenovatie of heb je een andere vraag? Stel deze gerust aan onze dakspecialisten via telefoon of e-mail. We helpen je graag verder!

Bel: 0475 - 58 22 22
E-mail: info@verkoelendak.nl

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.