vrijdag 28 mei 2021

Dak voormalig Paleis in Justitie Den Bosch onder handen door Verkoelendak Nederland

Het voormalige Paleis van Justitie in Den Bosch wordt momenteel flink onder handen genomen door Verkoelendak Nederland. Zo wordt het grootste deel van het pannen dak compleet vernieuwd, inclusief de goten en ornamenten. Een project waar het team tot aan het einde van het jaar mee bezig zal zijn.

Kolossaal en monumentaal

Het is één van de bekendste gebouwen van Den Bosch vanwege zijn kollossale omvang en schitterende buitenaanzicht: het voormalige Paleis van Justitie dat nu als kantoorpand dienst doet. Het gebouw, dat in feite uit vijf gebouwen bestaat, heeft grotendeels de status van monument. Vandaar dat het nieuwe dak zoveel mogelijk moet lijken op het oorspronkelijke dak. De reden dat er gekozen is voor keramische pannen van Monier type OVH 206, blauw gesmoord. Pannen die kwalitatief goed zijn, lang meegaan en bovendien dezelfde kleur en structuur hebben als het oorspronkelijke pannen dak.  

Leuk feitje

Interessant om te benoemen is dat de zadeldakconstructie, welke normaliter van hout gemaakt is, bij dit pand geheel uit beton bestaat. Dit uit veiligheidsredenen. Zo is het voormalig rechtsgebouw extra beschermd.

Communicatie en coördinatie

Omvangrijke projecten als deze vereisen eenduidige communicatie en coördinatie. Eén van de redenen waarom steeds meer project- en vastgoedontwikkelaars ons weten te vinden. Zo ook Renschdael Groep: opdrachtgever van dit project.

Mocht je ook een (omvangrijk) renovatieproject in het verschiet hebben liggen? Schroom dan niet om advies in te winnen over de mogelijkheden en de materialen. We staan graag voor je klaar!

Bel: 0475 - 58 22 22
E-mail: info@verkoelendak.nl

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.