vrijdag 10 september 2021

Dakrenovatie kerk Plenkertstraat Valkenburg in volle gang!

Op de Plenkertstraat in Valkenburg staat ie dan: de Irene-Emma-Elisabethkerk. In 1891 gebouwd en in 2018 afgebrand. Sindsdien staat het leeg. Tot nu, want Chef-kok Sven Nijenhuis en zijn partner Joëlle openen hier medio november een nieuw restaurant. Maar voordat het zover is dient er nog veel te gebeuren. Eén van die zaken – een nieuw dak – neemt Verkoelendak Nederland graag voor haar rekening.

Leien dakbedekking

Van het oude dak is vrijwel niets meer over. Dat is in 2018 door de brand weggevaagd. Dit betekent dat het dak compleet vernieuwd wordt. Een renovatieproject waar Verkoelendak Nederland op dit moment mee bezig is.
Zowel op de kerk als op de lange, spitsige toren komen natuursteen leien (genaamd: Cupa) te liggen naar evenbeeld van het dak dat er voorheen op lag. De kerk is namelijk een Rijksmonument, ontworpen door architect Pierre Cuypers, waarbij zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat gerenoveerd dient te worden.
Ook verzorgt Verkoelendak Nederland de zinken goten en de loodaansluitingen. De onderconstructie wordt door de aannemer zelf gemaakt: BouwBaar Bouwmanagement uit Eindhoven.

Valkenburg herleeft!

Wie vroeger in Valkenburg te vinden was, kent de Plenkertstraat ongetwijfeld. Deze straat was het centrum van een druk bezocht uitgaansgebied. Daar is nu weinig meer van te merken. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in. In het omvangrijke plan van de gemeente dat momenteel in uitvoering is, worden zowel het kerkje, het openluchttheater, de pre-historische vuursteenmijn en de verdere aanblik van de lange Plenkertstraat meegenomen zodat we binnenkort kunnen zeggen: Valkenburg herleeft! Bron: tvvalkenburg.nl

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.