maandag 15 november 2021

Duurzame renovatie voor wooncomplex in Hoensbroek

100% recyclebare bitumen dakbedekking, wie had dat jaren geleden gedacht? Toch is het vandaag de dag de norm voor bouw en renovatieprojecten. Zo ook voor de daken van het wooncomplex op de Marktstraat in Hoensbroek.

Duurzame renovatie

121 meergezinswoningen van het wooncomplex in Hoensbroek (uit 1974) worden duurzaam gerenoveerd. Dat wil zeggen: met zo min mogelijk impact op het milieu.  

Woonpunt is de opdrachtgever van dit grootse project, die in samenwerking met Engelman Architecten het plan voor de renovatie vorm gaf. Verkoelendak zal in opdracht van Janssen de Jong OnderhoudPlus de dakrenovatie uitvoeren.

De dakrenovatie en valbeveiliging

Op de 2.100 m² platte daken van het complex in Hoensbroek komt nieuwe bitumen dakbedekking en isolatie zodat het helemaal aan de huidige energetische eisen voldoet. Tevens komt er permanente valbeveiliging op het dak, zodat er in de toekomst op een veilig manier onderhoud uitgevoerd kan worden.

Energetisch renoveren

Het Derbigum systeem (Derbicoat NT onderlaag en Derbigum NT 4 mm toplaag) dat voor dit project wordt gebruikt is milieuvriendelijk en duurzaam. Sterker nog: het is de meest ecologische tweelaagse bitumineuze dakopbouw die momenteel beschikbaar is op de markt, zo meld het merk op hun website.

Daarnaast is deze dakbaan 100% recyclebaar en heeft het een bewezen levensduur van 40 jaar.

Nieuwsgierig naar andere projecten?

Bekijk ook onze andere projecten en materialen voor de daken van wooncorporaties, particulieren, kerken en monumenten en zie wat er allemaal mogelijk is (ook op duurzaam gebied).  

Bel: 0475 - 58 22 22
E-mail: info@verkoelendak.nl

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.