dinsdag 27 september 2022

Een duurzaam nieuw jasje voor woonhuis in Weert

De bewoners van een woonhuis in het Limburgse Weert zijn een groot project gestart voor het verduurzamen van hun woning. Zowel het gehele dak als heel de gevel wordt onder handen genomen. Een flinke klus waar meerdere partijen bij betrokken zijn. Aangezien de bewoners in het verleden een aangename ervaring hebben gehad met de werkzaamheden van Verkoelendak Nederland, hebben zij ons voor deze klus ook weer aan de jas getrokken.

Stap voor stap meer verduurzamen

Ongeveer 10 jaar geleden hebben wij in samenwerking met Green Power Zonnepanelen al een belangrijke stap genomen richting de verduurzaming van het dak van deze woning in Weert. Op de zuidkant van het dak werden een aantal zonnepanelen bevestigd. Echter werd de stroom die de panelen opleverden geheel opgebruikt door de bewoners. Zeker nu zij inmiddels ook elektrisch zijn gaan rijden. Het werd na al die jaren dus hoog tijd om de verduurzaming van het huis uit te breiden en zowel het dak als de gevel eens goed aan te pakken. Doordat de werkzaamheden van de verbouwing de vorige keer zo goed waren bevallen, twijfelden de bewoners er niet aan om ons weer in te schakelen voor deze klus!

Praktisch en mooi tegelijk

Het voormalige dak was een pannendak. Echter bleek dat het dak van de woning zich helemaal niet goed leent voor pannen en er daarom veel onderhoud aan nodig was. Voor het nieuwe dak wensten de bewoners een materiaalsoort die naast duurzaam ook onderhoudsarm is. Op advies van ons, en in overleg met de architect die een ontwerp heeft gemaakt voor de nieuwe buitenkant van het huis, is besloten om voor een zinken dak te gaan. Zink is een onderhoudsvriendelijk materiaal en geeft de woning een moderne look.

Het was onze taak om de pannen van het dak af te slopen, tot aan het dakbeschot. Hierna hebben we een flinke isolatielaag met houten onderconstructie aangelegd, daarop kwam de zinken dakbedekking en als laatste werd het hele dak vol gelegd met wel 56 zonnepanelen! Om ervoor te zorgen dat de panelen zo mooi mogelijk in het dak geïntegreerd werden zijn zowel de dakranden als de nok verhoogd tot dezelfde hoogte als de panelen. Hierdoor steken de zonnepanelen niet uit, waardoor alles er mooi strak uitziet. Het oog wilt natuurlijk ook wat!

Jarenlang genieten

We zijn begin juni 2022 met de werkzaamheden begonnen en hebben pas net de laatste zaken afgerond. Een project van een aantal maanden lang dus! Echter laten de bewoners het hier niet bij zitten. Nu ze toch bezig zijn willen ze ook meteen de gevels van het huis aan laten pakken. Het metselwerk zal door een aannemer volledig verwijderd worden, zodat alleen de binnenmuren blijven staan. Dan wordt alles goed geïsoleerd en gestuct, zodat de woning een strakke en moderne uitstraling krijgt. Samen met het gloednieuwe zinken dak beloofd het zeker een plaatje te worden!

Verwacht wordt dat de verbouwing van de woning nog wel tot en met december dit jaar zal duren. Een groot en langdurig project, maar we zijn ervan overtuigd dat het eindresultaat er straks zeker mag zijn. Door de keuze van duurzame en onderhoudsarme materiaalsoorten is er een garantie dat dit mooie dak een lange levensduur heeft, waardoor de bewoners nog jaren van hun ‘’nieuwe’’ huis kunnen genieten.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.