dinsdag 06 oktober 2020

Leiendekkers, ze zijn er nog!

Nu steeds meer daken van monumentale panden zoals kerken, kloosters en woonhuizen aan onderhoud toe zijn, rijst de vraag of er nog wel genoeg leiendekkers zijn. Het antwoord? Ja. Bij Verkoelendak Nederland opereren we zelfs in ploegen waarbij het leggen van dit natuurproduct van vakman tot vakman wordt overgedragen.

Van renovatie naar onderhoud en reparatie

Veel daken van monumentale panden zijn erg verouderd, maar vaak zijn de middelen er niet voor om een totaalrenovatie te doen. In zulke gevallen wordt er gekeken naar wat er wél kan door middel van duurzame reparatie- en onderhoudswerkzaamheden, zodat er geen nare toestanden zoals lekkages ontstaan waardoor de levensduur van het gebouw kan worden verlengd. Vaak houdt dat in dat we de daken eerst helemaal in kaart brengen zodat enkel daar waar nodig, wordt hersteld.

Sint Petrus kerk in Baarlo

Zo ook bij de Heilige Petrus Kerk in Baarlo waar Verkoelendak Nederland naast het controleren en repareren van defecten aan daken en goten plus het onderhoud van de hemelwaterafvoeren, ook het leiendak van het priesterkoor geheel vervangt. Extra mooi, omdat het priesterkoor rond van vorm is met een radius die kundige precisie vergt. Dé reden dat we niet direct beginnen met het verleggen van de leien, maar eerst alles goed inmeten. Zo zetten we de maatvoering uit met smetlijnen, zodat onze vakmannen en leerlingen precies weten wat te doen omdat elke lei op maat gekapt moet worden voordat deze gelegd wordt.

Lei blijft lang mooi

Een andere reden waarom de vraag naar het leggen van leiendaken op monumentale panden toeneemt, is vanwege het materiaal zelf. Leisteen is een prachtig natuurlijk materiaal dat ruim 80 jaar lang goed blijft.

De leisteen die Verkoelendak Nederland gebruikt komt voornamelijk uit de Samaca groeves in Spanje en heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. Natuursteen leien worden veelal toegepast bij de restauratie van de daken van bijvoorbeeld kerken, kastelen en monumentale panden zoals universiteits- overheidsgebouwen/particuliere woonhuizen enz.

Wil je meer weten?

Voor vragen over het vervangen van leisteen daken of andere dakwerkzaamheden, bel of mail je ons gerust. We helpen je graag verder!

Bel: 0475 - 58 22 22
E-mail: info@verkoelendak.nl

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.