vrijdag 07 februari 2020

Modern leven, moderne daken: over wonen in het Sphinxkwartier

Wanneer je Maastricht binnen komt rijden zie je de hijskranen al staan. Het zijn de kranen van het project ‘Wonen in het Sphinxkwartier’ waar op dit moment diverse woonblokken worden gerealiseerd, bestaande uit woningen, appartementen en penthouses. Iets waar Verkoelendak Nederland haar steentje in mag bijdragen wat betreft de daken.    

Waar ooit de fabrieken stonden

Sphinx, toenmalig producent van glaswerk, serviesgoed, huishoudelijk aardewerk en later van voornamelijk tegels en sanitair (waar het nog steeds producent van is), stopte in 2008 de productiefaciliteiten op locatie in Maastricht waardoor de fabrieken leeg kwamen te staan. Grond waar menig Sjeng (en anderen) wel zouden willen wonen, zo bleek. En dus werd er besloten om er huur- en koopwoningen te bouwen, inclusief een aantal luxe penthouses die uitkijken over Limburgs’ meest bourgondische stad. Met in de architectuur verwijzingen naar het industriële verleden, maar dan in een nieuw jasje. Iets wat ze noemen: modern leven, op een toplocatie, ontworpen voor morgen.

Capaciteit en zekerheid

Een van de aannemers op dit project is Jongen Bouwpartners, al jarenlang een vaste samenwerkingspartner. Niet in de laatste plaats omdat Verkoelendak Nederland, anders dan de kleine dakdekker, de capaciteit en daarmee de zekerheid kan bieden om zulke grote projecten tot een succes te brengen. Op elk woningblok dat wordt gerealiseerd staat namelijk een Verkoelen-team klaar om de platte daken te isoleren en te voorzien van het materiaal bitumieus, in de volksmond ook bekend als ‘roofing’ of ‘dakleer’. Daarnaast verzorgt Verkoelendak Nederland ook de zinken afdekkappen en brengen we permanente valbeveiliging van Vertic aan, zodat mensen die na ons het dak op komen dat op een veilige manier kunnen doen.  

Meer weten over onze projecten en mogelijkheden?

Kijk dan verder voor onze projecten, of neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Bel: 0475 - 58 22 22
E-mail: info@verkoelendak.nl

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.