dinsdag 29 januari 2019

Onderhoud en reparatie van daken neemt toe

Voor oude- en monumentale gebouwen waar we nog lang plezier van willen hebben, is onderhoud het sleutelwoord. We willen het liefst dat deze oude gebouw zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat blijven bestaan, zonder zichtbaar grote veranderingen aan te moeten brengen. Vandaar dat Verkoelendak Nederland steeds vaker de vraag krijgt om in plaats van daken te vernieuwen, ze te repareren en te onderhouden zodat de charme blijft.  Zo ook bij de Abdij Ulingsheide in Tegelen waar we onlangs aan de slag zijn geweest.

Groot onderhoud

Bij Verkoelendak Nederland noemen we de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden ‘groot onderhoud’. Het betreft vaak het vervangen van goten, het repareren van houten gootbakken, het uitselecteren en repareren van kapotte dakpannen, het repareren en waar nodig vernieuwen van dakkapellen, nokpannen en hoekkeperpannen en het controleren en repareren van de dakconstructie waar nodig. Onderhoud dat nodig is om een oud gebouw, zoals de Abdij in Tegelen, nog lang in stand te houden zodat de mensen die erin wonen of werken geen gevaar lopen.

Abdij Ulingsheide

Voor de opdracht voor de Abdij Ulingsheide in Tegelen, wat een Rijksmonument is, gold ook dat alles wat oud was maar wel nog voldeed, moest blijven zitten. Dus werden heel wat pannen gerepareerd en alleen de kapotte pannen werden vervangen door nieuwe of gebruikte keramische pannen, die erg lijken op de holle mulden pannen die er voorheen op lagen. Echter waren de goten van de kapel zo oud, dat deze vervangen moesten worden door nieuwe zinken goten, die naar verwachting nog zeker 40 jaar meegaan. Ook hebben de dakdekkers van Verkoelendak Nederland, met oog op de veiligheid, ook een dakbeveiligingssysteem gemonteerd en voor binnenin de kapel houten loopbruggen geplaatst, waardoor het dak veilig te inspecteren valt in de toekomst. 

Een nieuw dak voor de toren

Ondanks we zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat wisten te behouden, moest het leien dak van de toren toch vernieuwd worden, inclusief het houten constructiewerk en de bekroning bovenop de toren. Een karwei dat enig vakmanschap vereist vanwege de details en waar we bij Verkoelendak maar al te blij van worden!

Meer weten?
Is jouw kerk, abdij of kapel ook toe aan onderhoud of reparatie? Bel of mail ons voor meer informatie over onze werkwijze en mogelijkheden, zodat we nog lang de geschiedenis in stand kunnen houden!

Bel: 0475 - 58 22 22
E-mail: info@verkoelendak.nl

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.