maandag 24 juni 2019

Renovatie kerk Schinnen afgerond

Verkoelendak Nederland mocht in opdracht van het kerkbestuur het Angelus torentje van de prachtige Dionysiuskerk in Schinnen vernieuwen, dat onderdeel was van een grote kerkrenovatie.  Met als afsluiter het terugplaatsen van het kruis en de opnieuw vergulde haan op de toren van de kerk dat ook nog eens voor wat publiciteit zorgde.

De Dionysiuskerk

De Dionysiuskerk uit de 11e eeuw heeft een rijke historie. In de loop van de geschiedenis is de kerk al meerdere malen gerestaureerd en ook de mergelstenen toren van de ingang is tweemaal verhoogd. In 1899 is het bakstenen gedeelte aan de kerk gebouwd, waar ook het door Verkoelendak Nederland recent gerestaureerde Angelus torentje op staat.

Torentje

Wat betreft de restauratie van het torentje, is het dak opnieuw bekleedt met leisteen. De vloeren en stijlen van de toren zijn bekleedt met lood, zodat het er weer strak uitziet. Van de kerk zijn ook de zinken goten en de gootbakconstructies vervangen inclusief alle bekroningen.

Daarnaast heeft Verkoelendak Nederland de haan opnieuw verguld, die als letterlijke ‘kers op de taart’, onder begeleiding van de plaatselijke pers op de kerk werd gezet.

Samenwerking

Een kerkrestauratie betekent veel werk. Werk wat we niet alleen doen, maar in samenwerking met kwalitatieve partners als Mergelbouwsteen Kleijnen die de restauratie van de mergelstenen gevels van de Dionysius kerktoren op zich heeft genomen. Doordat Verkoelendak Nederland veel samenwerkt met andere partijen, waaronder ook dochterondernemingen Green Power Nederland en Inderhees kunnen we totaalprojecten als deze snel en effectief aanpakken zodat de inwoners weer volop kunnen genieten van een mooie én veilige kerk!

Weten wat we nog meer doen?

Meer weten over de projecten van Verkoelendak Nederland of wat we wellicht voor jouw gebouw kunnen betekenen? Neem gerust contact op, we laten je graag de mogelijkheden zien!

Bel: 0475 - 58 22 22
E-mail: info@verkoelendak.nl

 

 

 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.