woensdag 05 januari 2022

Samen aan de slag voor Zuid-Limburgse wijndroom

In het Zuid-Limburgse kerkdorp Sibbe, in de gemeente Valkenburg aan de Geul, staat heel wat te gebeuren. Een langgekoesterde droom van Claudia Bisschops en Ger Hindriks wordt langzaam werkelijkheid. Namelijk een kleinschalig en energieneutraal conferentiehotel-restaurant inclusief eigen wijndomein genaamd “De Bisschopshoeve’. De eerste stappen zijn al gezet door de schuur te voorzien van een nieuw stalen dak inclusief 88 zonnepanelen. Een mooi project waarbij moeder- en dochterbedrijf Verkoelendak Nederland en Green Power Nederland de handen voor in elkaar sloegen.

Heerlijk ontspannen

Wanneer je aan Zuid-Limburg denkt, denk je aan heuvels, aan mergelsteen en misschien ook wel aan wijn. Althans Claudia wel. Tien jaar geleden kwam zij op het idee een eigen wijnboerderij te beginnen, maar vond dat zij te weinig kennis had. Inmiddels heeft zij de opleiding tot sommelier aan de Academie voor Gastronomie afgerond, studeerde zij af aan de Oostenrijkse Wijnuniversiteit op het onderwerp “relatie tussen karakter van de mens en karakter van de wijn” en is zij eigenaar van haar eigen wijnkoperij en wijneducatiecentrum Bisschopswijn. Om naast het hebben van kennis van wijn ook zelf druiven te kunnen verbouwen en wijn te kunnen maken is zij afgelopen jaar gestart met de wijnbouwersopleiding in België. Zo zegt ze: “De droom van mijn eigen micro wijngaard om daar zelf wijn van te maken zal vanaf mei 2022 echt vorm gaan krijgen middels het planten van 1500 druivenstokken. Het lijkt ons geweldig om teams en gasten uit te nodigen op de Bisschopshoeve en met passie te vertellen over de smaak van wijnen, te werken aan de verbetering van teamprestaties rondom het thema wijn, of gewoon te genieten van een goed glas”.

Stalen dak met zonnepanelen

Maar goed, zover is het nog niet. Terug naar de renovatie van de boerderij. Voor de 120 vierkante meter mergelstenen schuur waar straks de wijn in gemaakt wordt, zijn de asbestplaten verwijderd, is de onderconstructie aangepast, zijn er isolatieplaten van Joris Ide geïnstalleerd, zijn er zinken goten gemonteerd en is nieuw dak van staal door middel van een kraan op geplaatst. Een strak, duurzaam materiaal waar eenvoudig de zonnepanelen op werden gelegd door Green Power Nederland. Er zijn maar liefst 88 zonnepanelen gelegd van het merk JA Solar. Zo kan ook de elektriciteit die straks nodig is voor het wijnproces van eigen bodem – uhm dak – worden gehaald. Wel zo handig!

Meer weten?

Wil je meer weten over stalen daken of daken van andere materialen? Neem dan contact op en weet wat mogelijk is!

Bel: 0475 - 58 22 22
E-mail: info@verkoelendak.nl

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.