woensdag 26 oktober 2022

Sigarenfabriek Tegelen krijgt tweede leven

Het komt steeds vaker voor dat oude, leegstaande gebouwen een nieuw leven krijgen. Zo kan sloop worden voorkomen en zoveel mogelijk materiaal worden hergebruikt. Dit is precies het geval met de voormalige sigarenfabriek Vossen-Breuers in Tegelen. Vorig jaar was dit gebouw nog rijp voor de sloop, maar inmiddels is er volop bedrijvigheid in het fabriekspand. De sigarenfabriek wordt namelijk omgetoverd tot appartementencomplex.

Onderdeel van een groot project

Niet alleen de sigarenfabriek zelf wordt onder handen genomen, het hele gebied eromheen wordt omgebouwd tot nieuwbouwwijk. Het is een project uit opdracht van vastgoedontwikkelaar Venterra. Zij hebben aannemersbedrijf PH van der Velden aan de jas getrokken om de bouwwerkzaamheden te verzorgen. Vanuit deze aannemer zijn wij vervolgens weer bij het project betrokken geraakt. Wij mogen namelijk het pand van de sigarenfabriek van een geheel nieuw dak voorzien! Een erg leuke klus!

Een moderne twist

Toen besloten is dat de sigarenfabriek niet gesloopt zou worden, maar een tweede leven zou krijgen, heeft het pand direct ook een beschermde status gekregen. Vanaf nu zal het appartementencomplex de status van gemeentelijk monument dragen. Dit houdt voor ons in dat het pand, en dus ook het dak, zoveel mogelijk zijn oude staat moet behouden. Het voormalige dak bestond uit antracietkleurige dakpannen en 8 dakkapellen. Dit is ook precies hoe het dak van het appartementencomplex eruit zal komen te zien, alleen dan helemaal nieuw!

Op het moment zijn we bezig met het slopen van het oude dak. Dit wordt geheel afgebroken tot op het dakbeschot, pannen en al. Vervolgens is het plan om een goede isolatie aan te brengen en zo het dak weer op te bouwen met vernieuwde materialen. De dakkapellen worden prefab gemaakt in onze eigen werkplaats. Deze zullen geheel met zink bekleed worden, wat ze een moderne en tijdloze uitstraling zal geven. Wanneer de dakkapellen klaar zijn worden deze naar Tegelen gebracht en met een hijskraan op het dak bevestigd. Om het af te maken zal het dak daarna volgelegd worden met nieuwe, antracieten dakpannen. Zo behoudt de fabriek zijn originele uitstraling, maar dat met een moderne twist.

Een aantal maanden werk

Het gehele project van de nieuwbouwwijk zal een hele tijd in beslag gaan nemen. Zelf het project dat wij gaan uitvoeren op het dak van de sigarenfabriek gaat wat maanden kosten. We zitten nu nog in de beginfase. Op 10 oktober zijn wij namelijk begonnen met de sloop en we verwachten nog wel 2 tot 3 maanden bezig te zijn totdat het nieuwe dak helemaal klaar is. Een groot project kun je wel zeggen, maar wel met een mooi doel!

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.