dinsdag 10 november 2020

Uit de schoolbanken het dak op!

Reza Lutgens is pas 18 jaar oud en weet nu al dat het altijd binnen zitten achter de computer niets voor hem is, dus verruilde hij zijn opleiding Bancaire Zaken voor een praktijkgerichte opleiding tot Timmerman. Onderdeel van deze opleiding is het meedraaien op de werkvloer, in dit geval vier dagen per week bij Verkoelendak Nederland. Genoeg redenen voor een gesprek met hem.

In de buitenlucht

Vanaf maart is hij als BBL-leerling werkzaam bij Verkoelendak Nederland. Onder leiding van voorman Eugene mag hij mee het dak op. Van het timmerwerk tot het repareren van defecte pannen tot aan het uitmeten en het uiteindelijk leggen van de pannen… Reza doet het allemaal en met heel veel plezier! “Het is gewoon fijn zoveel in de buitenlucht te zijn en samen met een team iets moois te maken”, zegt hij trots.

Dat hij weet waar hij het over heeft blijkt wel als we hem naar de dak werkzaamheden vragen:

  • Eerst halen we de oude pannen eraf om ze in de container te gooien;
  • Daarna halen we de oude folie/isolatie weg;
  • Checken of vervangen we de goten (wat de klant wilt);
  • Controleren of repareren we de onderconstructie;
  • Plaatsen we isolatieplaten op het dak;
  • Zetten we deze vast met houten tengels en schroeven;
  • Bepalen we de maatvoering en zetten we smetlijnen uit voor de panlatten;
  • Bepalen we de afmetingen van waar de pannen komen te liggen;
  • Meten we ook meteen de nok, omdat dit vaak heel precies komt;
  • Gaan we aan de slag met het leggen van de nieuwe pannen.

Nog maar één dag naar school

Een jaar geleden nog zat hij dagelijks in de schoolbanken om meer te weten te komen over Bancaire Zaken. Totaal iets anders. “Ik ben blij dat ik er vroeg achter ben gekomen dat elke dag achter de computer werken niets voor mij is. Ik leer liever een vak. Vooral als ik daarvoor nog maar één dag per week in de schoolbanken hoef te zitten als bij mijn opleiding nu”, zegt hij. De opleiding die Reza volgt is een BBL-opleiding bij instituut Bouwmensen.

Over Bouwmensen

‘Verdien geld én haal je diploma met Bouwmensen’,  is de kreet van MBO-opleider Bouwmensen. Het is hun doel om zoveel mogelijk leerlingen op te leiden tot een baan in de bouw. Want bouwen is een vak dat het allerbeste in mensen naar boven haalt, zo zegt de opleider.

Niet in de laatste plaats de reden waarom Verkoelendak Nederland sinds 2016 als Erkend Leerbedrijf samenwerkt met opleiders als Bouwmensen zodat leerlingen, onder goede begeleiding, het vak van dakdekker en timmerman tot in de puntjes leren.

Wil je meer weten over BBL-mogelijkheden of stages?

Bel: 0475 - 58 22 22
E-mail: info@verkoelendak.nl

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.