dinsdag 29 november 2022

Verduurzaming van top tot teen

In Maastricht vind je het Old Hickoryplein. Dit plein is omringd door ruim 170 portiek- en galerijwoningen die in de jaren 50 van de twintigste eeuw zijn gebouwd. Na al die jaren zijn de woningen, die eigendom zijn van woningbouwvereniging Servatius, aan een renovatie en verduurzaming toe. Een project dat geleid wordt door Coen Hagedoorn Bouwgroep, die deze woningen van top tot teen aan gaat pakken. Wij bij Verkoelendak Nederland zijn ook onderdeel van het project. Zoals je misschien al raadt mogen wij voor de vernieuwing van de daken zorgen.

Grote omvang

Door een samenkomst van toevalligheden zijn wij via via bij het project betrokken geraakt. Toen wij hiervoor benaderd werden zeiden we meteen: ja! In zijn totaliteit gaat het om het isoleren en renoveren van licht hellende daken met een totaaloppervlakte van zo’n 5.300 vierkante meter. Een enorm project waar wij graag onderdeel van uitmaken.

Onze werkzaamheden beginnen met het aanbrengen van een houten dakbeschot. Hierna volgt een eerste bitumineuze dampremmende laag en daarop komt een isolatielaag die helemaal aan de laatste normen en eisen voldoet. Verduurzaming is een belangrijk onderdeel van dit project en dan mag een geïsoleerd dak natuurlijk niet ontbreken! Als laatste wordt een tweelaagse bitumineuze Derbigum dakbedekking aangebracht.

Duurzame dakbedekking

De daken van de woningen aan het Old Hickoryplein worden, zoals benoemd, bedekt met een Derbigum systeem. Dit is een tweelaags dakbedekkingssysteem dat gedeeltelijk is gemaakt van gerecyclede materialen. De onderlaag, Derbicoat NT genoemd, bestaat voor minimaal 30% uit gerecycled materiaal en de Derbicolor FR toplaag is een ecologisch product. Het mooie hieraan is dat deze daken uiteindelijk weer terug te recyclen zijn aan het einde van hun levensduur, wat op ruim 40 jaar wordt geschat. Een circulaire productie kun je dus wel zeggen!

De toplaag wordt ook wel een bitumineuze dakbedekking genoemd. Dit soort dakbedekking is erg geschikt voor platte of licht hellende daken, zoals de daken voor dit project in Maastricht. Het materiaal heeft een kenmerkende donkergrijze kleur, wat de daken een strakke en moderne uitstraling geeft.

Weinig uitdagingen verwacht

Het project van het Old Hickoryplein is een groot project waar veel partijen bij betrokken zijn. In oktober 2022 is de aannemer van start gegaan en ook wij zijn halverwege oktober gestart. Ons voordeel is dat we boven op het dak werken. Hierdoor lopen wij niemand in de weg en kunnen we fijn doorwerken. Volgens planning zullen de daken vóór de zomer van 2023 opgeleverd worden. Daarna kunnen de bewoners fijn van hun gerenoveerde en verduurzaamde woningen gaan genieten.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.