donderdag 04 april 2019

Verkoelendak Nederland gestart met renovatie dak Bernadinus college Heerlen

Verkoelendak Nederlands is begin dit jaar gestart met de renovatie van het 1600 vierkante meter dak van het Bernadinus college in Heerlen. Niet zomaar iets! Projecten van deze omvang kom je niet zo gauw tegen. Zeker niet als je weet dat het gebouw uit het jaar 1911 stamt en er nog hele oude natuursteen leien op liggen die wel aan vervanging toe zijn.

Spaanse natuursteen lei

De meeste natuursteen leien die vandaag de dag worden gebruikt komen uit Spanje. Het land is zelfs de grootste producent van het materiaal dat met het juiste vakmanschap vrij eenvoudig te verwerken is. Maar dat niet alleen, ook de prijs-kwaliteitverhouding is goed en de uitstraling prachtig! Het is niet voor niets dat veel monumentale panden, kerken, kloosters en kastelen bekleed zijn met dit smaakvolle materiaal dat is goedgekeurd door de Rijksdienst. Andere voordelen van natuursteen leien is dat het materiaal voor een langdurige waterdichting zorgt, eenvoudig te onderhouden is en 80 jaar (of langer) mee gaat. Als dat niet duurzaam is!

1600 m² dak vernieuwen

Het Bernadinus college in Heerlen behoort tot de pareltjes van de Nederlandse gebouwen en bezit kenmerken van de beroemde Amsterdamse School stijl. Een natuursteen leien dak maakt dit helemaal af. Echter was het dak dat er op lag veel te oud en dus besloot de scholengemeenschap dat het de hoogste tijd was om ruim 1600 m² dak te vernieuwen. Een klus die naar verwachting een vijftal maanden zal duren, want naast het vervangen van de leien zal Verkoelendak Nederland ook het dakbeschot controleren en repareren waar nodig, dit opnieuw aanspijkeren en het dak voorzien van veiligheidshaken, zodat er niet alleen goed, maar in de toekomst ook veilig gewerkt kan worden. Ook worden alle loodaansluitingen vervangen en alle zinken goten vernieuwd.

Over het monumentale Bernadinus college

Het Bernardinus college is een katholieke scholengemeenschap voor het middelbaar onderwijs in Heerlen en bestaat uit drie scholen: Bernardinus-havo, Bernardinus-atheneum en Bernardinus-gymnasium. De drie scholen zijn samen gehuisvest in een monumentaal schoolgebouw aan de Akerstraat te Heerlen dat voor het eerst als college diende in 1911, toen de paters Franciscanen, mede door de opkomst van de mijnbouw, besloten om cursussen te gaan geven. Twee jaar later werd het echt een school en dienden de eerste leerlingen zich aan. Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bernardinuscollege

 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.