dinsdag 21 april 2020

Verkoelendak Nederland start met groot renovatieproject in Belfeld

Verkoelendak Nederland gaat in opdracht van woningcorporatie Woonwenz maar liefst 57 daken van woningen in Belfeld renoveren. Dit grootschalige project zal ongeveer een jaar in beslag nemen en wordt samen met dochteronderneming Greenpower opgepakt, zodat de daken niet enkel gerenoveerd worden, maar ook voorzien van zonnepanelen.  

Twee vliegen in één klap

Het renoveren van daken gebeurt gemiddeld gezien één keer in de 40 à 50 jaar. Dan beginnen de oude daken gebreken te vertonen en is het tijd voor renovatie. Bovendien is er nóg een reden waarom veel woningstichtingen, bedrijven en scholen de laatste tijd laten renoveren: verduurzaming. Door de daken te renoveren en meteen ook te voorzien van zonnepanelen slaan ze daarmee twee vliegen in één klap. En dat ook nog eens met één contactpersoon die het allemaal regelt.

De renovatiewerkzaamheden

Wat betreft de woningen in Belfeld houden de renovatiewerkzaamheden in: het verwijderen van het asbest houdend dakbeschot, het leggen van geïsoleerde dakelementen, het plaatsen van nieuwe goten en hemelwaterafvoer, het verzorgen van onderhoudsbestendige overstekbekleding (uitgevoerd met Rockpanel), het plaatsen van nieuwe dakramen, het vernieuwen van alle loodaansluitingen, het renoveren van de schoorstenen en uiteraard het bekleden van de daken met nieuwe pannen.  In dit geval keramische dakpannen van Monier, vanwege de wat chiquere uitstraling en de duurzame kenmerken.

Ook zal bij 48 van de 57 woningen het asbesthoudende dakbeschot worden vervangen, zodat alles weer voor lange tijd mee kan en de woningen weer aan de huidige normen voldoen. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de flora en fauna, zo worden er voorzieningen als nestkastjes en broedplaatsen gecreëerd voor gierzwaluwen, huismussen vleermuizen enz. Al met al een grote klus die naar verwachting een jaar in beslag zal nemen.

Meer weten over renovatiewerkzaamheden?

Neem dan contact met ons op via telefoon of e-mail om te weten wat de mogelijkheden zijn (ook in combinatie met zonnepanelen).

Bel: 0475 - 58 22 22
E-mail: info@verkoelendak.nl

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.