vrijdag 24 juli 2020

Verkoelendak Nederland zet letterlijk de kroon op Hamontse kerk

Al ruim 17 jaar heeft Verkoelendak Nederland de door architect Cuijpers ontworpen Sint-Laurentiuskerk in de Belgische plaats Hamont in jaarlijks onderhoud waarbij de houtconstructie, de leien, de goten enz. waar nodig worden geïnspecteerd en gerepareerd. Andere koek is de opdracht van het dit jaar: het volledig vernieuwen van de ‘Ui’ ofwel de ‘Ajuin’ zoals de Belgen het zo mooi noemen.

Niet alleen vernieuwd, ook verduurzaamd

De oorspronkelijke Ui op de toren van de katholieke Sint-Laurentiuskerk was erg aan vervanging toe. De houtconstructie was niet helemaal veilig meer en ook het lood begon af te bladderen. De hoogste tijd voor iets nieuws. De keus viel op het materiaal: aluminium. Een materiaal dat lang meegaat, vrij licht van gewicht is en goed bestand tegen alle weertypes.

Na de oorspronkelijke Ui met een 70 meter hoge kraan van de kerk te hebben getild, konden we beginnen met het maken van de duurzame duplicaat waarvan je op de afbeelding het resultaat van ziet en die straks als kroon op de kerk schittert boven de stad. 

Inclusief de ornamenten

Naast het opnieuw vervaardigen van de Ui zijn ook meteen het kruis, de haan en de bol meegenomen in de restauratie. Zo hebben we het ijzeren kruis schoon gestraald, opnieuw gelast en voorzien van een zink- en poedercoating berschermlaag tegen corrosie.  Ook de bol en de haan, gemaakt van koper, zijn ook opnieuw gestraald, gelast, gerepareerd en verguld om er weer als nieuw uit te zien.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze onderhouds- en reparatiewerkzaamheden voor zowel gebouwen in Nederland als in België? Neem dan vrijblijvend contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Bel: 0475 - 58 22 22
E-mail: info@verkoelendak.nl

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.