Actueel

woensdag 22 juni 2022

Wist je dat?

Verkoelendak Nederland staat, zoals de naam al zegt, bekend als bedrijf dat gespecialiseerd is in daken. Maar wist je dat wij ons naast dakdekken ook nog met andere zaken bezighouden? In dit artikel willen wij graag een aantal van onze minder bekende werkzaamheden in het zonnetje zetten. Wie weet staat er wel iets interessants tussen voor jouw project!

Gevelbekleding

Wij hebben niet alleen verstand van daken, ook voor zaken op het gebied van gevels en gevelbekleding kun je bij ons terecht. Om een pand een unieke uitstraling te geven kan er gekozen worden voor gevelbekleding. Hierin zijn verschillende variaties in materialen mogelijk. Denk aan bijvoorbeeld zink, koper, aluminium of natuursteenleien. Voornamelijk zinken gevelbekleding is erg populair! Het geeft een gebouw een moderne en stijlvolle uitstraling.

Bij het dakdekken en bij het aanbrengen van gevelbekleding komen nagenoeg dezelfde materialen en werkzaamheden kijken. Een gevelproject duurt dan ook ongeveer net zolang als een project voor dakbedekking. Waar wel rekening mee gehouden moet worden zijn de afwerkingen rondom aanwezige raam- en deurkozijnen. Hier dient namelijk omheen gewerkt te worden. Dit zorgt ervoor dat het een gedetailleerd klusje kan zijn!

Bedenk wel: niet elke gevel is geschikt voor gevelbekleding. Dit hangt af van de stevigheid van de constructie en bouwfysische aspecten.

Groendaken

Aandacht voor het milieu vinden wij erg belangrijk. Dit is een van de redenen waarom wij met groendaken werken. Groendaken zijn voornamelijk platte of licht hellende daken waarop planten zijn geplaatst. In de meeste gevallen zijn dit Sedumplanten met de daarbij behorende onderliggende lagen, zoals bijvoorbeeld bufferplaten, vliezen en substraten.

Het plaatsen van deze unieke en duurzame daken doen wij altijd in samenwerking met een hovenier. Ondanks dat zo een project niet veel langer duurt dan een project voor een ‘’normaal’’ dak, dien je toch met een aantal zaken rekening te houden. Er is namelijk een speciale dakbedekking nodig voor het plaatsen van een groendak en de onderliggende constructie van het dak dient stevig genoeg te zijn. Dit omdat de planten best een gewicht met zich meebrengen.

En vergeet niet dat groendaken ook onderhouden moeten worden. De plantjes hebben immers water nodig!

Kerken en monumentale panden

Kerken en monumentale panden zijn vaak al eeuwenoud. Hierdoor zijn zij op z’n tijd toe aan onderhoud, renovatie of zelfs restauratie. Het behoud en onderhoud van deze historische gebouwen vraagt om specialistische kennis en vakmanschap. Gelukkig is dat precies wat wij in huis hebben! Vandaar dat wij ook vaak gevraagd worden voor dit soort projecten.

Ons doel bij het aanpakken van zo een gebouw is altijd ten eerste het behoud van het monument. Daarnaast willen we dat het er mooier uit komt te zien, maar dat het ook milieuvriendelijker/duurzamer wordt. Een renovatie geeft namelijk de kans om een goede isolatie aan te brengen en met duurzame materialen te werken.

Bezoek onze showroom

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze werkzaamheden? Het is mogelijk om een kijkje te nemen in onze showroom! Hier tonen wij alle mogelijkheden, stijlen en materialen aan je. De showroom is, op afspraak, elke maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Je bent van harte welkom!

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.