vrijdag 30 november 2018

Zinken dak- en gevelbekleding zorgen voor moderne uitstraling

Verkoelendak Nederland mocht aan de slag in Klimmen, om daar een woonhuis te voorzien van 120 vierkante meter zinken dak- en gevelbekleding. De bewoners wilden de woning moderniseren en de asbesthoudende leien verwijderen om zo alvast aan de asbestwet van 2024 te voldoen. Het werd een mooi totaalproject, want naast het dak en de gevels moest er ook een nieuwe, ventilerende onderconstructie worden gemaakt, isolatiemateriaal worden aangebracht en zonnepanelen worden gemonteerd. Helemaal geïntegreerd zelfs, zodat de woning één moderne uitstraling kreeg.

Modern en duurzaam

Een modern, strak huis dat staat te stralen in de zon. Dat is het resultaat van de zinken gevel- en dakbekleding die de woning sinds kort sieren. De eigenaren van de woning waren toe aan iets anders en pakten het gelijk goed aan door voor het materiaal zink te kiezen. Niet het meest standaard materiaal,  maar wel strak en bovendien erg duurzaam. Want zinken bekleding van NedZink gaat minstens zestig jaar mee en behoeft geen onderhoud. En doordat zink niet bros wordt en niet zichtbaar verouderd, behouden het dak en de gevels de moderne architectuur.

Voorgepatineerde zinken felsbanen

Wat ook meespeelt in de keuze voor het materiaal zink, is de mogelijkheid om voor voorgepatineerde zinken felsbanen te kiezen. Wat inhoudt dat de zink bij levering al op de juiste kleur is: grijs in plaats van blank. Het zink hoeft niet nog jarenlang door vocht en zuurstof te oxideren, wat betekent dat er geen vlekken en andere verkleuringen op zullen treden waardoor je meteen al de juiste, moderne uitstraling te pakken hebt. En als kers op de taart zijn niet alleen de daken en de gevels bekleed met zink, ook de schoorsteen is direct meegenomen om tot één geheel te komen.

Geïntegreerde zonnepanelen

Om alles in één keer goed aan te pakken is er een nieuwe geïsoleerde en geventileerde dakconstructie gemaakt (voor de zinken felsbanen), zijn er zonnepanelen gelegd en ook de spouwmuren zijn na geïsoleerd. Allemaal door Verkoelendak Nederland en dochteronderneming Greenpower Nederland. De constructie is zelfs zodanig gemaakt dat zonnepanelen geïntegreerd in het dak zitten en zo min mogelijk opvallen. Mooier en duurzamer kan haast niet!

Meer weten?
Bel of mail ons voor meer informatie over de totaal ontzorging of breng een bezoek aan onze showroom zodat je de mogelijkheden van dak- en gevelkleding met eigen ogen kunt bekijken.

Bel: 0475 - 58 22 22
E-mail: info@verkoelendak.nl

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.