dinsdag 19 januari 2021

Zinken dak voor particuliere woning

Zink als materiaal voor dakbedekking blijft aan populariteit winnen. Vooral in de particuliere woningbouw, waar men graag een strakke, moderne uitstraling wenst en waar duurzaamheid een steeds belangrijkere rol krijgt, is zink erg in trek.  Zo ook bij deze prachtige woning in Roggel waar het zinken dak als een parel op de woning prijkt.

Eerst goed ventileren

Waar er met zink wordt gewerkt, is ventilatie van groot belang. Wanneer de zinken dakbedekking namelijk niet goed of onvoldoende wordt geventileerd, kan er condensvorming ontstaan waardoor de dakconstructie aangetast wordt.

Ventileren doet Verkoelendak Nederland door het creëren van een open spouw in de houten onderconstructie die van boven naar beneden loopt. Hierdoor kan er aan de dakvoet belucht worden en aan de nok van het dak ontlucht. Zo is de luchtdoorstroom optimaal en hoeft men zich geen zorgen te maken over eventuele nare gevolgen.

Modern en duurzaam

Zink als dakbedekking heeft vele voordelen. Zo is het materiaal duurzaam, goed verwerkbaar, 100% recyclebaar en zeer onderhoudsvriendelijk.

Vooral in de particuliere woningsector is zinken dakbedekking erg in trek. De combinatie van witte, strakke gevels en een zinken dak oogt modern en luxe, zoals ook bij deze prachtige woning gelegen in Roggel waar Verkoelendak Nederland aan de slag mocht met het leggen van 100 m2 zinken dak in de kleur NedZink Nova. Een voorgepatineerde zinkkleur die door de voorbehandeling nog amper van kleur veranderd en dus lang zo mooi blijft.

Complete dakverzorging

Naast de zinken dakbedekking en de geventileerde houten onderconstructie heeft Verkoelendak Nederland ook de platte daken van bitumineuze dakbedekking voorzien en zijn de goten en de hemelafvoeren in dezelfde NedZink Nova kleur uitgevoerd.

Wil je meer weten?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw kantoor of woning? Neem dan gerust contact met ons ons op of plan een vrijblijvend bezoek aan onze showroom (Corona-proof uiteraard).

Bel: 0475 - 58 22 22
E-mail: info@verkoelendak.nl

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.