Historie

Verkoelendak Nederland: al 5 generaties vakmanschap

De naam Verkoelen is al sinds mensenheugenis verbonden met dakbedekkingen. Op het moment dat Har Verkoelen in 1968 met Verkoelen Beegden van start gaat, treedt hij in het voetspoor van zijn betovergrootvader, overgrootvader, grootvader en vader. Har werkt aanvankelijk in de mijn. In de ‘koel’ kon hij immers meer verdienen. In zijn vrije tijd legde hij de nodige vierkante meters pannen. Op het moment dat hem gevraagd wordt de basisschool van Beegden van een nieuw dak te voorzien, wil hij zes weken onbetaald verlof nemen om de klus te klaren. Dat krijgt hij niet en dus besluit Har de koel de rug toe te keren. Hij waagt de sprong in het diepe en wordt zelfstandig ondernemer. Met succes! Aanvankelijk opereert hij met twee oud-koempels voornamelijk regionaal.


Verkoelendak Nederland

Het dakdekkersbedrijf groeit al snel uit tot een provinciale en zelfs nationale onderneming met circa 50 medewerkers. In 1995 doet zoon Jos - de vijfde generatie - zijn intrede in het bedrijf. Jos is goed voorbereid. Hij heeft de vakopleiding tot dakdekker gevolgd. Tijdens deze opleiding heeft hij in Middelburg ervaring opgedaan als koperslager en leidekker. Vervolgens is hij een jaar lang in Duitsland aan de slag geweest met koper- en zinkwerk. In het jaar 2000 besluit Har zich terug te trekken en het roer over te geven aan zoon Jos, die het bedrijf vijf jaar later omdoopt in Verkoelendak Nederland.


Top 5 Nederlandse dakdekkers

Inmiddels is Verkoelendak Nederland een begrip en behoort het bedrijf tot de top 5 van Nederlandse dakdekkers. Ons concept is: ‘professioneel in totale dakzorg’. Dat wil zeggen: wij bieden een totale dienstverlening op het gebied van duurzame dakbedekkingen en gevelbekleding. Onze vakkundige medewerkers staan dagelijks voor onze opdrachtgevers klaar. Met kennis van zaken en daken bedienen wij onze klanten in het voortraject, de uitvoering en in het natraject. Dat kan gaan om grootschalige projecten maar ook een dakreparatie of renovatie. Voor zowel bedrijven als particulieren voeren wij alle dakwerkzaamheden met veel plezier uit!


Green Power Isolatie & Zonnepanelen, onderdeel van Verkoelendak Nederland

Met het bedrijfsonderdeel Green Power Isolatie & Zonnepanelen biedt Verkoelendak Nederland een totale dienstverlening op het gebied van dakbedekking, (na-)isolatie en zonnepanelen.

Verkoelendak Nederland en Green Power Isolatie & Zonnepanelen bundelen hiermee hun krachten. Met dit totaalconcept realiseren wij alle mogelijke vormen van dakbedekking en gevelbekleding, (na-)isolatie en zonnedaken. Voor u één adres en aanspreekpunt terwijl wij van meerdere markten thuis zijn!

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.