PLatte daken

Wij gaan voor kwaliteit, een dak heeft heel wat te verduren.


Ook als het om platte daken gaat, gaan wij voor kwaliteit. Afhankelijk van de situatie en de wens van de opdrachtgever gebruiken we het traditionele mastiekwerk, bitumineuze dakrollen of de modernste kunststoffolie. Wij willen immers alleen de beste kwaliteit leveren tegen een goede prijs. We denken op de lange termijn. Een dak heeft heel wat te verduren. En wat dacht u van een groendak? Een stukje 100% natuur op hoogte!

Er zijn diverse dakbedekkingen voor platte daken. Wij geven u hier een aantal mogelijkheden.


Bitumineuze dakbedekking

Bitumineuze dakbedekking, in de volksmond ook wel bekend als ‘roofing’ of ‘dakleer’ is duurzaam en zeer gemakkelijk te verwerken. Hierdoor is dit materiaal ook geschikt voor complexe dakvormen. Maar vooral voor platte en licht hellende daken is deze dakbedekking vaak de ideale oplossing.


Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking is geschikt voor zowel platte als hellende daken. Voordeel van kunststof dakbedekking is dat het milieuvriendelijk is. In veel gevallen is het volledig recyclebaar. Bovendien is het relatief dun en daardoor licht in gewicht. Hierdoor kan vaak worden volstaan met een lichtere onderconstructie. Kunststof dakbedekkingen zijn er in talloze soorten en types maar kunnen in hoofdlijnen ondergebracht worden in EPDM, ECB, PVC of TPO dakbedekking.


Groendak

Platte daken of licht hellende daken zijn in de meeste gevallen ook geschikt voor het creëren van een groendak. Een tuin op hoogte! Zo geeft u een pand een zeer unieke en duurzame uitstraling. In samenwerking met verschillende hoveniers kunnen wij een groendak voor u realiseren.

Afhankelijk van het soort beplanting en het concept, spreekt men over extensieve en intensieve groendaken.


Intensieve groendaken

Intensieve groendaken of daktuinen bestaan uit grassen, kruiden, struiken en mogelijk ook uit bomen. Een intensief groendak is alleen te realiseren als de onderconstructie stevig genoeg is. Daarom in intensief groendak alleen te realiseren bij nieuwbouw, zodat bij de bouw al rekening wordt gehouden met het gewicht van de tuin op het dak.

Eigenschappen intensieve groendaken:

 • vrije keuze in beplanting
 • vrij ontwerp
 • te combineren met parkeerdaken en begaanbare daken
 • hoog gewicht > 300 kg/m²
 • hoge bouwhoogte > 20 cm
 • veel onderhoud


Extensieve groendaken

Extensieve groendaken of vegetatiedaken zijn vooral begroeid met mossen, vetplanten en kruiden. Deze daken vragen geen of weinig onderhoud.

Eigenschappen extensieve groendaken:

 • weinig onderhoud
 • het dak hoeft niet gemakkelijk toegankelijk te zijn
 • laag gewicht
 • geringe bouwhoogte
 • beperkte keuze in beplanting

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.