Stage

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

Stagiair aan het woord: Job Cruijsberg

Zonder bouw geen vooruitgang. We wonen beter, werken mooier en reizen sneller dankzij de inzet van goede bouwmensen’, zo staat het beschreven op de website van opleidingsinstituut Bouwmensen Limburg, waar ook onze stagiair Job Cruijsberg vandaan komt.

Van binnen naar buiten

“Eerst volgde ik de opleiding Bedrijfseconomie. Maar al snel kwam ik erachter dat het continue binnen zitten niks voor mij is, dus besloot ik het roer om te gooien en een praktische opleiding tot timmerman te volgen waarbij ik lekker veel buiten kan werken.”

Aan het woord is Job Cruijsberg: 18 jaar jong, wonend in Sint Odiliënberg en sinds oktober stagiair bij Verkoelendak Nederland. Waar hij, gezien het buiten willen zijn, helemaal goed zit!

Doorzetter

En dát hij goed zit, blijkt wel uit het vertrouwen dat Verkoelendak Nederland in Job heeft. Hij mocht namelijk al vrij vroeg samen met de andere dakdekkers het dak op. Tenminste… Nadat hij zijn hoogtevrees had overwonnen. Job: “Die hoogtevrees was nog wel even een dingetje, maar gelukkig heb ik doorgezet en klim ik nu zonder angst het dak op”.

“Tot nu toe heb ik mogen meewerken aan twee projecten waarvan één het vernieuwen van het dak van de kerk van Schinnen was. Tijdens dit project kwam ik, nadat we het timmerwerk hadden uitgevoerd aan de constructie en de goten, in aanraking met leisteen. Een prachtig materiaal! Niet het meest eenvoudige materiaal om te leggen, maar wel erg mooi en iets wat je helemaal op maat kunt maken”, aldus Job.

De toekomst

Over de toekomst is Job duidelijk: “Na mijn opleiding wil ik niet meer studeren maar zo snel mogelijk aan het werk. Misschien wel als dakdekker bij Verkoelendak Nederland. Wie weet… Het zou me in ieder geval leuk lijken!“, aldus Job.


Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB)

Voor het opleiden van jonge vakmensen spelen onderwijs en het bedrijfsleven samen een belangrijke rol. Daarvoor zijn professionele stages en leerbanen nodig in een veilige omgeving, met goede begeleiding door een praktijkopleider in een Erkend Leerbedrijf, wat Verkoelendak Nederland sinds 2016 is.

Het erkennen en ondersteunen van leerbedrijven is ondergebracht bij één organisatie: de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Zij zorgen ervoor dat het beroepsonderwijs optimaal aansluit op de praktijk, zodat studenten de beste praktijkopleiding krijgen en het bedrijfsleven de vakmensen die ze nodig hebben. Meer info: https://www.s-bb.nl/

Mocht jij nu ook op zoek zijn naar een goede praktijkervaring in de buitenlucht en steek je graag je handen uit je mouwen? Dan ben je bij Verkoelendak Nederland aan het juiste adres! Doordat we aangesloten zijn bij het SBB is het mogelijk om bij ons een stageplek te krijgen, zodat je kunt samenwerken met echte vakmensen.  Weten hoe? Neem contact met ons op voor de stagemogelijkheden en leer het in de praktijk!

Bel: 0475 - 58 22 22
E-mail: info@verkoelendak.nl

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze diensten, een vrijblijvende offerte aanvragen of een afspraak inplannen? Neem dan contact met ons op via:

0475 - 58 22 22
info@verkoelendak.nl
 

CONTACT OPNEMEN

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.